Вака изгледала и како звучела Севе пред 30 години

Северина се појавува на естрадната сцена во поранешна Југославија кон крајот на осумдесеттите години на минатиот век. Од самиот почеток, нејзините чекори биле многу успешни.

На почетокот на 1990 година победила на радискиот натпревар „DemoX“ на радиот Загреб и освоила снимање плоча.

Во јули 1990 година настапува на Сплитскиот вестивал со песната „Води ме на плес“, а на крајот на годината и на Загребфест со песната „Склопи очи музика док свира“, каде освоила прва награда.

Истата година станува и водителка во емисијата „Top cup“ на ХРТ, која ја води една година, а на крајот на годината заминува на првата турнеја низ Австралија.

Погледнете како Северина изгледала пред речиси 30 години.