Атрактивна докторка на 50 години попладнево е топ – тема во српските медиуми , откако на „ Твитер “ се појави Видео на кое заводливо танцува на работното место на песна од Бритни Спирс . „ Блиц ” пишува дека станува збор за Д – р Томислава Петрушиќ , директорката на Одделот за физикална медицина во Ниш .

Дел од јавноста го осуди нејзиното однесување нарекувајќи го непримерно , особено во време кога многу нејзини колеги и воопшто здравствени работници се „ распаѓаат “ по Ковид – центрите . Сепак , има и такви кои велат дека има што да покаже и дека не е грев што се снимила.