Се почесто почнаа да се појавуваат фотографии од познатите личности кои откриваат интересни детали, овој пат фотографии на кои може да се види како изгледала успешната пејачка како дете, и сето тоа благодарение на нејзината мајка, Марија Шерифовиќ.

Како таен и специјален гостин во емисијата „Шо кТок“, Верица раскажа многу анегдоти од детството на Марија, периодот на школување и времето кога живееле во Крагуевац.
Наставничката на Марија исто така зборуваше во емисијата и откри сè во врска со нејзината прва победа на натпреварот на рекреативни часови кога освоила голема торта за целото одделение, а наставникот од средно училиште ја опиша sвездата како „немино девојче со песна на усните и постојани движења на нозете или

Еден од најинтересните моменти беше кога Верица ги отвори старите албуми и сподели фотографии од детството на Марија со публиката.