Во видеото подолу ќе имате можност да видите како галеб лови див зајак, за потоа да го проголта.

Снимката е направена на островот Скомер во Велика Британија. Галебот ви видеото припаѓа на видовите големи галеби (Larus marinus) кој престојува на тој остров.