Револтирани Роми денеска излегоа на протест против тоа што им било ветено од страна на власта за време на партиските митинзи дека нема да им биде исклучена струјата, но сепак останале извисени.

Имено Ромите од Ресен денеска видно разочарани од оваа власт започнаа да протестираат со оган среде улица бидејќи како што велат биле изманипулирани од власта.

На нив им било ветено дека доколку гласаат на изборите нема да им биде исклучена струјата, а денеска се соочиле со прекин на истата.