„Драги пријатели повелете, ова е здравството на Венко Филипче“, стои во објаснувањето на видеото.

На социјалната мрежа Фејсбук денеска се споделува видео на кое авторот прикажува дека во еден од ковид-центрите во земјава нема никаков медицински персонал, а храната што семејствата им ја праќаат на пациентите е оставена на една масичка и воопшто не им е предадена на луѓето за кои е наменета.

„Драги пријатели повелете, ова е здравството на Венко Филипче“, стои во објаснувањето на видеото.