Се омажила со таткото на својот покоен маж поради финансии, а потоа се случило неочекуваното…
Животот понекогаш знае да не донесе до патишта кои никогаш не сме сонувале дека ќе ги одиме. Тоа се случило и со 46 годишната вдовица од Ниш, која се омажила со својот 76-годишен свекор поради неговата пензија. Но, се случило нешто непланирано. Ова е нејзината исповед.
Откако мојот маж почина пред пет години останав самохрана мајка со четири сина. Сама без никого. Навистина ми беше тешко, и се плашев за идинината на моите деца. Пред една година, мојот свекор се понуди да се ожени со мене, со оглед дека неговата жена почина само една година по трагедијата на мојот сопруг.
На прв момент се чувствував одвратно на помислата за брак со него, но потоа тој ми објасни дека тоа е за мое добро, дека на крај неговата пензија ќе остане за мене и на тој начин ќе ја решам мојата иднина и иднината на моите деца. Свекорот има германска пензија и за Балкански услови таа е повеќе од одлична. Целиот предлог ме стави во мисла. Месеци размислував дали ова е навистина најдоброто решение. На крајот се согласив. Нашиот однос не се промени, само на хартија бевме во брак. Но, пред еден месец се случи нашиот прв однос. Едноставно се случи, ниту тој, ниту јас сме горди на тоа, но потребите се човечки. Јас веќе 5 години не сум имала односи со маж. После љубовниот однос се договоривме тоа да го повторуваме од време на време, кога ќе имаме потреба.

Искрено, подобро да спијам со него отколку да одам со други мажи низ селото. Со тоа ќе ги посрамотам моите деца и мојот покоен маж. Никој не знае за односот освен јас и свекорот, и сметам дека не сум направила ништо лошо. Само сакам да си обезбедам добра иднина за себе си и своите деца.