Кога станува збор за освежителен пијалок добиен директно од дрво од бреза – сокот што се создава брезата на пролет, велат дека тоа носи многу придобивки. Брезата природно филтрира над 100 литри вода на ден преку својот корен и апсорбира многу минерали и хранливи материи. Овој сок го чисти организмот од токсините, го регулира метаболизмот, го поддржува третманот на заболувања на белите дробови или срцето, има аналгетски ефект и го спречува опаѓањето на косата. Проверете што друго може да направи во борбата за вашето здравје и убавина!

Го чисти организмот од токсините и помага при слабеење ,има ефект на чистење и го детоксицира нашето тело ефикасно. Со конзумирање сок од бреза, ги неутрализирате токсичните материи што се акумулираат во црниот дроб.

Се бори со анемија и срцеви заболувања. Поради својата висока содржина на железо и други вредни витамини и минерални соли, сокот од бреза е одличнен како природно оружје во борбата против анемијата.

Има антиканцерогено дејство. Научниците постојано ги докажуваа здравствените ефекти на ова растение врз целокупната состојба на нашето тело. Експертите кои се занимаваат со неконвенционални терапевтски методи тврдат дека сокот од бреза, исто така, има антиканцерогено дејство.

Лечи грип и го зајакнува имунитетот. Сокот од бреза се препорачува како додаток во исхраната за сите, особено за децата и постарите лица. Зошто? Ја подобрува виталноста на нашето тело и, пред сè, го поддржува имунитетот. Поради високата содржина на витамин Ц, штити од разни видови на бактерии и вируси, а со тоа и природно ја поддржува борбата против сите инфекции.