Во домот на едно српското семејство во Република Српска, семејната икона на Света Петка неодамна почна да мириса на мирисна на мирисливо уље.

Необичната сцена синот прв пат ја забележал во петокот околу 6 часот попладне. Мислеа дека е вода, но кога ја допреле, увиделе дека е масло. Ѕидот под иконата исто така бил влажен.

„Не можам да го опишам тој мирис, како цвеќиња, но не знам точно за што се работи. Јас дури и не сум сигурен за што станува збор“, изјавил домаќинот, кој сакал да остане анонимен.

Како што изјавил, маслото започнало да тече од лево око на иконата, потоа од крстот, а сега, дури и неколку дена подоцна, капките може да се видат низ целата икона на Света Петка.

За тоа сведочел и еден локален свештеник, потврдувајќи дека иконата сè уште е влажна и дека тоа се случувало и порано, но дека досега немале такви искуства.