opusteno_admin

Новата Баба Ванѓа на Балканот: Кај Марина се чека по три дена за сеанса

Илјадници луѓе од цел Балкан секојдневно пристигнуваат во селото Мијајлица кај Бојник, недалеку од Лесковац, со надеж дека ќе ги прегледа извесна Марина, за...

МАКЕДОНСКОТО ИМЕ ШТО ЗНАЧИ „САКАНА ОД БОГА“: Кое е тоа ?!

Според старите толкувања, ова име значи и „горчината на морето“. Марија е најраспространетото женско име на светот во разни варијанти. Како име на мајката...

РАСПЛАКАНАТА МАЈА ДО СВОЈОТ СИН: Земи го пасошот и оди надвор, барај убав живот за себе, животот е суров овде сине

Сметки еден куп. Фрижидерот речиси празен. Куќата дува од секоја страна. Крпиш дупка по дупка. Кратко кажано, крпен живот… „И се беше убаво. Изгледаше како...

Кои икони ви се потребни дома за да се ослободите од злото

Основната човечка потреба е да се биде среќен. Се разбира, едно суштество е најрадосно кога тој и неговото семејство се добри, тој е топло...

Се омажила со таткото на својот покоен маж поради финансии, а потоа се случило неочекуваното…

Се омажила со таткото на својот покоен маж поради финансии, а потоа се случило неочекуваното… Животот понекогаш знае да не донесе до патишта кои никогаш...

Исповед го збесна регионот: Не смеете да ми судите што не сум мажена на 41г. и немам деца

Прв пат во животот се почувствував исмеана што не сум мажена и што немам деца. Во продолжение ви го пренесуваме исповедот на Ивана В. од...

БОЛКА КОЈА НЕМА ГРАНИЦА: Додека таа се пораѓала, нејзиниот сопруг умирал во соседната соба

Американката Келси Фергусон (31) лежела во болница поради индуцирано породување откако на нејзиниот сопруг предоцна му била дијагностицирана тешка болест само четири дена пред...

КОИ СЕ ДВЕТЕ КЛЕТВИ НА ТИТО: Тие завршуваат оваа, 2020 година!

Хоџа ми рече дека Тито фрлил две клетви – едната кога ја напуштил Ужичка Република на почетокот на Втората светска војна, а другата на...