Пандемијата на коронавируси ги испразни паричниците на многумина, а некои познати личности прибегнаа кон алтернативни форми на приход. Меѓу нив секако се Цеца Ражнатовиќ и нејзината ќерка Анастасија, кои направија нов бизнис рекламирајќи различни брендови на социјалните мрежи, па, како што дознаваме, собрале импресивни 100.000 евра за последната кампања за една марка кафе.

Тие можат да живеат само од реклами !„Цеца и Анастасија претходно учествуваа во брони кампањи, но сфатија дека заработката ќе се зголеми ако рекламираат еден производ заедно. На оваа идеја дојдоа неодамна, кога им пријде бренд за кафе со понуда да направат поцелосна кампања. По преговорите, тие се согласија дека тоа ќе биде за сума од 100.000 евра. Бидејќи и двајцата имаат околу два милиони следбеници на Инстаграм, само еден пост може да им донесе околу 10.000 евра, а на крајот излегува дека дале попуст, бидејќи кампањата е во прашање “, вели извор близок до семејството Ражнатовиќ , која откри дека Цеца е крајно внимателна за тоа што рекламира и дека доколку производот не биде тестиран, нема да се согласи да соработува.

„Цеца не е некој што би прифатил што и сешто да рекламира. Таа е крајно внимателна кога станува збор за избор на реклама, бидејќи не сака нејзиниот лик и дело да бидат злоупотребени или да го загрозат нејзиниот кредибилитет “, додаде изворот за печатеното издание на„ Објектив “.