Посетата на косовската делегација предизвика хаос во Скопје.Уште од раните утрински часови беа блокирани булеварот кај Александар Палас се до безниската во Карпош 3, клучката кај Момин Поток и Илинденска.

Возачите нерзозно трубеа и пцуеја бидејќи и не знаеја која доаѓа и зошто улиците се блокирани.

Редиците беа и по неколку километри па голем број денеска и задоцнија на работа.

Слушнете го сведоштвото на девојка која за Сител објаснува дека не можела да отиде на погреб кај својот татко.