„Па, зошто не ми рече човеку, да не одам таму да страдам, оваа ин витро оплодување не е најпријатното нешто низ кое може да помине една жена?!“

Писателката Симонида Милојковиќ истакна дека секогаш била водена од чувства кога станува збор за пријателски или емотивни врски. Сепак, по тој повод откри и за што платила најмногу во животот.

Според писателката, нејзиниот сопруг ја изневерувал за време на ин витро оплодување.

– Јас најмногу платив за разводот. Се разведов за време на второто ин витро оплодување, кога сопругот и јас се обидувавме да имаме дете, а тој ме изневеруваше цело време и имаше паралелна врска, а тоа е најболното љубовно искуство во мојот живот.

– Тоа веќе не е машко-женска врска, тоа е врска човек-човек, ве боли како личност. Па, зошто не ми рече човеку, да не одам таму да страдам, оваа ин витро оплодување не е најпријатното нешто низ кое може да помине една жена!
Велат „Што не те убива, те прави посилен“. Не… Она што не те убива, осакатува, барем во мојот случај – рече Симонида и додаде:

– Отсекогаш сум го живеела како што се чувствувам. Ако сакам, сакам, ако не, ги пакувам куферите и одам – рече таа во емисијата „Магазин ин“.

извор:telegraf.rs