Професорот и доктор на Клиниката за токсикологија, Нико Беќаровски со најновиот пост на неговиот Фејсбук-профил даде предлог до сите негови колеги доктори кои се на советничките листи.

„Со толку многу мои колеги доктори во сите советнички листи, во секој општински совет ќе може да направите МИНИ ОПШТИНСКА ПОЛИКЛИНИКА.

Барем воведете и ден кога во општинските згради ќе има бесплатен консултативен преглед за граѓаните од Општината.

Да имаат некаков бенефит и тие, напиша д-р Беќаровски.