За било што да ги користите веројатно не ги употребувате на начин на кој што произведувачот ги наменил – како ни повеќето луѓе. Ова е првобитната намена на фиоката под рерната…

Веројатно и вие сте едни од повеќето луѓе кои во фиоката под рерната чуваат фолија, капаци, калапи за мафини..

Меѓутоа, независно за што сега ги користите веројатно не ги употребувате онака како што производителот ги наменил.
Таа фиока всушност служи да ја одржува храната топла. Таа е „топла фиока„ во која можете да ја ставите храната по печењето и таа ќе остане на температурата за послужување.

Ако сеуште го имате упаството за својот електриче шпорет,проверете што пишува. Во повеќето од нив стои опис како овој:

„Топлата фиока е создадена да ја сочува топлината на храната на температура за послужување. Секогаш во нејзе ставајте ја топлата храна. Ладнатта храна или онаа на собната температура не може да се стопли или да се готви во топлата фиока.

Доколку не сте ја искористиле до сега, може да ви послужи следниот пат кога гостите ви доцнат за да ја одржите топла храната.