Касиерка од Белград вели дека нејизната плата не е доволна за ништо, сопругот не може да најде работа, а нејзиното синче ќе тргне на училиште, па затоа морала да најде дополнителна работа. 32-годишната Зорица М. вели дека немала друг начин да преживее освен тој да се занимава со најстариот занает на светот – проституцијата.

Нејзиниот сопруг затвара очи на тоа што таа го прави во доцните часови, бидејќи знае дека друг начин нема.

Не го правам тоа зошто го сакам или зошто сакам бесна кола, дијаманти и бунди…сакам само добар живот за семејството, вели жената за српскиот Курир.

Нејзиниот сопруг го повредил рамото, веќе не е работоспособен и морал да земе инвалидска пензија. Паднал од скеле и ја повредил и кичмата.
Во новата работа ја одвела нејзина колешка од работа, која и признала дека за повеќе пари се среќава со мажи навечер и им нуди сексуални услуги.

Со сопругот плачевме заедно цела ноќ, се прашувавме како може да дојдеме до ова. Мака ми е, не уживам, но морам, вели Зорица.