Невообичаен сексуален проблем драматично и го променил животот на една Британка која се плаши дека нема да ужива во водењето љубов до крајот на животот и дека ќе остане „невина“.

„Имам 25 години, работам во банка, изгледам убаво и сите мислат дека имам се што ми треба во животот, но тие не знаат низ кој пекол поминувам“, вели девојчето и продолжува:

„Имав три сериозни врски, но сите момци ме напуштија затоа што не можев да имам секс со нив. Едноставно, секогаш кога некој ќе се обиде да ме допре, добивам напад на паника и почнувам да врескам“. „Самата помисла за секс го тера мојот стомак да се разгорува. Го мразам тоа чувство.“ – додава таа

Вели дека дури и кога оди на гинеколог, минува низ агонија.

„На пример, тие можат да направат пап-тест само ако сум под анестезија, бидејќи во спротивно почнувам да плачам и да врескам“, објаснува таа. Побарала да а испитаа за да знае дека физички се е во ред и дека проблемот е нешто друго

„Се чувствувам како животот да минува покрај мене. Како можам да имам нормална врска кога не можам ни да имам секс“, рече таа.

Советот кој го добила е дека можеби има страв од пенетрација, а телото автоматски создава грчеви и дека тоа обично е реакција на некоја траума од минатото.

– Ако ве воспитале да мислите дека сексот е валкан или сте имале ран сексуален инцидент во кој сте биле повредени, сеќавањата за тие работи сè уште може да влијаат на вас.