Иако не постои термин за мажите, што е специфично за женскиот пол, тоа не значи дека има помалку „машки спонзоруши“ отколку припадничките на понежниот пол.

Всушност, пристигна ерата на машки спонзоруши и мажи кои биле „кастрирани“ во неможноста да заработат доволно пари за да си дозволат удобен живот.

Живееме во потрошувачко општество и време во кое нечија вредност често се мери само со она што го поседува. Кога младите и убавината ќе бидат комбинирани во овој контекст, но и прифаќањето на непристојни понуди како што се оние први емитувани на малите екрани во 90-тите години со познатата Деми Мур во главната улога, тогаш има отворен простор за трговија.

Претставниците на овој вид, без разлика дали се машки или женски, имаат само едно во предвид, а тоа е да уживаат во удобен живот на сметка на партнерот.

Покрај скапата облека, бесни автомобили, козметика, егзотични патувања, тука е и сегментот наречен социјално задоволство и статус кој е неизбежен за напредување во кариерата, токму заради просечноста на која сме врзани.

Како и да е, како што налага менталитетот, нашиот народ е многу позагрозен од девојки кои се подготвени на „сè“ со цел да го направат животот подобар преку воспоставување врски со спонзори, додека за мажи од ист тип скоро никогаш не се зборува.

Па, ајде да кажеме неколку зборови за нив и нивниот профил на личност.

Машки спонзоруши живеат од моментот, од денес за утре. Махери се во регрутирањето на нивната целна група, тие се познати личности, успешни и деловни жени, разводи со дарежлива алиментација, богати наследнички или постари дами со добра пензија.

Тие не се срамат да живеат во „женски јасли“ затоа што тие во суштина се луѓе со многу мало самопочитување.

Од друга страна, медиумите, како и социјалните мрежи промовираат животи со огромно богатство и луксуз, па повеќето ќе прашаат – зошто не можев да го имам ова?

За жал, трезвеноста доаѓа многу брзо, што неизбежно води кон разочарување. Бидејќи, не е сè точно како што изгледа на Инстаграм.

Машките спонзори се слаткоречиви и знаат како да го „уловат“ пленот и не е тешко е да се поверува во нивните лаги. Некој ќе рече дека врската во која има заемен интерес е фер, секој добива што сака, но кога љубовта ќе се сведе на интерес, нема компензација за меѓусебната празнина.

Во секој случај, тие се наша реалност.

Затоа, драги дами, секогаш можете да бидете мета на несреќен и неисполнет човек кој единствено ќе ви понуди фасада.