Бункер изграден во 1942 година, со цел како таен радар и комуникациски центар, служел како прва одбранбена линија во случај на можни напади од нацистите.
Иако со години бил напуштен и е во многу лоша состојба, Елизабет Струтон одлучила да го искористи на најдобар начин – го претворила во прекрасен дом.
За тој проект и биле потребни 5 години и 100 000 фунти.
Погледнете го видеото…