Научно е докажано дека не сите крвни групи заболуваат од корона. Ковид-19 и тоа како има врска со крвната група.
Најзагрозени се оние кои имаат А крва група. Тие многу лесно може да бидат позитивни на вирусот. Како што се вика, тие имаат погоден терен за да се заразат.

Спротивно на тоа, оние со нулта крва група најтешко може да заболат и имаат најголем број на антитела.