Србин живее како во турска серија.Пред десет години Јовановиќ дома ја донел бремената втора ѓена и од тогаш до сега живеат како во турска серија.

Неговите жени се сложуваат како најдобри другарки, а Радиша се труди да ништо да не им недостасува.

И покрај тоа што соседите го оговараат, родните и пријателите го одбегнуваат, а попот повеќе не му влегува дома.

Дрвосечачот Радиша Јовановиќ (55) смета дека е најбогатиот човек на светото бидејќи ни малку ни повеќе има две жени и шест деца. Овој човек го нарекуваат и „Султан Сулејман“, не крие дека веќе десет години живее како вистинска турска сапуница.

Радиша открива дека откако ја донел дома втората жена, останал без пријатели, па дури и роднини кои го одбегнуваат.

– Сите ми фрлија дрва и камења. Чекајте, можев другата жена да ја избркам, па децата да ми бидат сирачиња. Реално, донесов најздрава одлука. Попот не сака да ми доаѓа дека имам две жени, што православието тоа не го дозволува. На сите им свети вода за слава, само мене не. Му реков и да не ми доаѓа, нека си ја чува работата, изјавил Радиша.

Извор: Objektiv.rs