Се случи чудо на Свети Никола
На една од Фејсбук страниците посветени на манастирот Острог е објавена фотографија од една необична појава на карпа во близина на манастирот Морача.

Станува збор за фотографија направен на 7 километри од манастирот Морача, на која се гледа како во самата карпа, на стрмнината од другата страна на реката осамнал белузлав отисок кој неодоливо потсетува на манастирот Острог.


Оваа објава на Фејсбук за кратко време беше лајкувана од голем број посетители на страницата, а дали станува збор за Божје чудо или само за неверојатна сличност, просудете сами.