Пред 4 години Доминка Маркова станала мис Словенија. Победата на овој конкурс ја прави доста познат фото модел во нејзината родна земја. Доминика има над 1 млн. следбеници на социјалната мрежа Инстаграм.

Маркова многу често споделува моменти од својот живот во социјалните мрежи.

Своите невообичаени небесни очи словенскиот модел ги има наследено по таткова линија. Тоа може да се забележи по фотографиите со нејзиниот татко и нејзиниот дедо.

За да докаже дека тоа е вистинската боја на нејзините очи таа објавила фотографии со нејзиниот татко. Погледнете ги семејните очи на семејство Маркови: