Повеќето жени ги прават истите грешки на почетокот на врската што ги тера мажите да избегаат од нив – еве како да ги избегнете.

Запознавте момче од соништата и раните фази на врската се одвиваат прилично добро, но како можете да бидете сигурни дека тој е приврзан за вас исто како и вие за него?

Може да биде фрустрирачки (и најзабавно) да се обидете да импресионирате „човек од соништата“ и да откриете како да го натерате вистински да ве сака.

Ако сакате да знаете како да натерате мажот безнадежно да се заљуби и да сака да гради иднина со вас, мора да се докажете како некој што вреди за своето време и приврзаност.

Сепак, во пракса не е толку лесно да се „фрли магија“ за да се одвива сè како што треба, нели?

Покажете му дека го почитувате и восхитувате
Тој сака нејзиниот гламур и женственост да го привлечат на начинот на кој ја привлекува неговата машка сила. Тој сака жена што ја цени неговата способност да заштитува, да обезбедува и решава проблеми. Таа сака да му се восхитува за неговата упорност и чувство на смиреност.

На кратко, тој сака жена која го гледа како херој што отсекогаш сакал да биде.

Не обидувајте се да го промените
Кога станува збор за „добивање“ на маж, постои една работа што не смеете да ја правите ако сакате маж да ве сака и да ја гледа иднината со вас – не однесувајте се кон него како пластелин кој треба да биде обликуван.

Ако треба да се „вовлечете“ во неговиот круг на пријатели против неговата волја, да му го менувате неговиот начин на облекување и зборување и постојано да му кажувате што треба да прави – подобро откажете се. Пронајдете некој што можете да го почитувате и цените, без да мора да го „поправите“. И не заборавајте – ако мажот сака ваша помош, тој ќе ја побара.

Покажете му благодарност
Мажот има два основни подароци што може да им ги понуди на жените – можност за заштита и обезбедување. Ако е подготвен да го ризикува својот живот за да го заштити вашиот и да го вложи своето време, талент и финансии за да ве обезбеди, сè што сака е барем малку благодарност за возврат.

Мажите сакаат жени кои ја ценат нивната посветеност, дури и ако не можат да ви дадат сè што сакаат. Значи, ако сакате момче да го гледа најдоброто во вас и да се заљубува безнадежно, единственото нешто што не смеете да го направите е „да го земете здраво за готово“ и да не ја почитувате неговата работа.

Искрено да се грижите за него
Ако на мажот е да ги заштити и да ја обезбеди својата сопруга и семејството, што тој сака од неа за возврат? Едноставно кажано, женската убавина и благодат привлекуваат маж и честопати се рефлектираат во нејзината вродена способност да се грижи за нејзината „посилна половина“.

Зборуваме само за две лица кои се среќаваат да се сакаат, да се грижат едни за други и да си го прават животот подобар преку здраво партнерство. Вистинската убавина на врската е кога две лица ќе бидат заедно со желба да дадат, а не само да земат. Тогаш се ослободува магијата.

Бидете оптимисти и дозволете си да сакате и да бидете сакани
Можеби никогаш нема да знаете колку човек навистина сака да ве задоволи ако е во можност. Проблемите во врските се јавуваат кога мажот повеќе не мисли дека може да ве задоволи.

Мажите се многу едноставни суштества. Ако сте премногу несреќни и тоа го покажете на вашата „втора половина “, бидете сигурни дека тој ќе го доживее како личен неуспех. Кој би бил неговиот следен чекор тогаш? Па, знаете – дистанцирајте се од неуспех.